Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


la Vache qui vit | Vegetarische recepten
Vegetarische recepten | Lekker & veggie
 
 
Risotto met geitenkaas en oesterzwammen
2 personen

Ingrediënten

175g arboriorijst (licht klevende rijst, met grote bijna ronde korrels die tijdens het koken veel vocht opnemen, maar van binnen toch stevig blijven)
1 ui (100g)
100ml witte wijn
1/2l water
1 bouillonblokje met tuinkruiden
140g oesterzwammen
100g puntpaprika
1 rolletje geitenkaas (200g)
250ml sojaroom
50g margarine
peper
zout
olijfolie
20g verse koriander

Bereiding

Pel de ui en snijd fijn. Verwijder de pitjes van de puntpaprika en snijd in ringen. Borstel de oesterzwammen en snijd in reepjes. Hak de koriander grof.

Los het bouillonblokje op in het water.

Zet een grote pan op het vuur en laat de margarine erin smelten. Voeg de ui en de rijst toe en laat enkele minuten al roerend bakken. Voeg de wijn toe. Voeg een beetje groentebouillon toe als de wijn opgenomen is door de rijst. Blijf op deze manier bouillon toevoegen zodat de rijst voortdurend net onder staat. Roer niet in de pan om kleven te voorkomen.

Bak ondertussen de oesterzwammen en de puntpaprika's enkele minuten aan in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snijd de geitenkaas in blokjes en voeg deze na 17 à 18 minuten samen met de sojaroom toe aan de rijst. Meng de gebakken groentjes en gehakte koriander eronder, zet een deksel op de pan en laat nog enkele minuten staan tot de kaas gesmolten is. Roer nog eens door en kruid af met peper en eventueel zout.

 

Andere Italiaanse recepten:

Kruidenpizza
Minipizza's van bladerdeeg
Pesto
Pizza funghi
Risotto gorgonzola
Tagliatelle con funghiDelen
Elk recept / gerecht op la Vache qui Vit is vegetarisch | Vegetarische recepten | Lekker & Veggie disclaimer | privacy | newsletter | sitemap
Created by HOPPER