Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


la Vache qui vit | Vegetarische recepten
Vegetarische recepten | Lekker & veggie
 
 
Risotto met puntpaprika

2 personen (hoofdgerecht) / 4 personen (voorgerecht)

Smeuïge risotto met zoete puntpaprika's. Arboriorijst is uitermate geschikt voor risotto. Je vindt het in elke supermarkt.

Ingrediënten

1 ui (80g)
2 puntpaprika's (200g)
200g arboriorijst (rijst voor risotto)
50ml droge witte wijn of extra dry vermout
50g margarine
750ml groentebouillon
50g Parmigiano
olijfolie
peper

Bereiding

Pel en versnipper de ui. Snijd de puntpaprika's in ringen en verwijder de pitjes.Zet een ruime pan op het vuur, voeg de helft van de margarine toe en fruit de uien enkele minuten.Voeg de rijst toe en bak enkele minuten roerend aan tot de rijst glazig is en de margarine geabsorbeerd heeft.Blus met de witte wijn of vermout. Als de wijn opgenomen is door de rijst en de alcohol verdampt is, voeg je een derde van de groentebouillon toe. Roer af en toe.Als de bouillon opgeslorpt is voeg je nog een derde toe. En nog een keer herhalen.
Terwijl de risotto gaart, bak je de paprika enkele minuten aan in een grillpan. Bestrijk de grillpan eerst met een beetje olijfolie.Na 18 minuten zou de bouillon opgenomen moeten zijn door de rijst. Proef of de rijst gaar is en voeg anders nog een beetje bouillon toe.

Haal de risotto van het vuur. Voeg de overige margarine, de Parmigiano en de paprika toe en dek een minuut af zodat de kaas kan smelten.Kruid af met peper, schep alles onder elkaar en dien op.
Delen
Elk recept / gerecht op la Vache qui Vit is vegetarisch | Vegetarische recepten | Lekker & Veggie disclaimer | privacy | newsletter | sitemap
Created by HOPPER