Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


la Vache qui vit | Vegetarische recepten
Vegetarische recepten | Lekker & veggie
 
 
Veenbessentaart
1 taart

Lekkere taart met veenbessen en amandelen geserveerd met een goede kwak geklopte room.

Ingrediënten

175g bloem
175g suiker
175g boter
2 eieren
amandelschilfers
bicarbonaat
200ml room (gebruik een opklopbare sojaroom zoals 'Soyatoo!' of 'echte' room, met ten minste 30% vetgehalte. Gewone sojaroom kun je niet opkloppen.)
1 pak veenbessen
3 soeplepels suiker

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje of in de microgolfoven. Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Klop hevig met een garde tot je een homogene massa krijgt. Het mengsel zal veel lichter van kleur worden (het zogenaamde 'witkloppen'). Voeg de gesmolten boter toe en meng. Voeg vervolgens de bloem toe en meng met een garde tot je een klonterloos beslag hebt.

Zet een kookpot op het vuur, doe de veenbessen erin met 3 soeplepels suiker. Laat enkele minuten op het vuur staan (roer geregeld) tot de besjes openspringen.

Doe een laag beslag in een springvorm. Leg er een laag veenbessen op en sluit af met de rest van het beslag. Bestrooi met de amandelschilfers.

Bak 45-60 minuten op 170°C.

Haal de taart uit de oven en bestrooi onmiddellijk moet poedersuiker.

Serveer als de taart nog warm is, met een kwak lichtjes opgeklopte room.

Andere taarten:

Appeltaart met kruimeldeeg
Appelvlaai met suiker
Pompoentaart

 

Soyatoo!

Soyatoo! is een veganistisch en dus lactosevrij roomalternatief op basis van sojamelk, kokos- en palmvet. 2 minuten opkloppen en klaar! Verkrijgbaar in de biowinkel.
Delen
Elk recept / gerecht op la Vache qui Vit is vegetarisch | Vegetarische recepten | Lekker & Veggie disclaimer | privacy | newsletter | sitemap
Created by HOPPER