Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


la Vache qui vit | Vegetarische recepten
Vegetarische recepten | Lekker & veggie
 
 
Veggieburger - veggie cheeseburger (quorn) veggieburger
4 burgers

Vegetarische broodje hamburger met een veggie burger van quorn. Naar smaak met of zonder kaas.

Ingrediënten

4 hamburgerbroodjes
4 quorn burgers
augurk
ijsbergsla
tomaat
ui
mayonaise
tomatenketchup
mosterd
Cheddar smeltkaas

Bereiding

Gekochte hamburgerbroodjes zijn veel te droog. Om lekkere, verse broodjes te krijgen kun je ze best even stomen en krokant bakken langs de binnenzijde.

Maak hiervoor een stoomoventje op volgende manier: vul een grote kookpot met een bodempje water en breng aan de kook. Plaats een metalen vergiet met de broodjes in de kookpot (deel de broodjes eerst in tweeën), sluit af en laat de broodjes op enkele minuten vocht opnemen. Haal de broodjes eruit als ze volledig zacht aanvoelen. Laat uitdampen.Bak de broodjes vervolgens aan de binnenzijde krokant in een pan met antiaanbaklaag.Bak de quorn burgers in dezelfde pan (geen vetstof nodig). Snipper ondertussen de augurk en ui fijn en snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de tomaat in zeer dunne schijfjes.Bouw het broodje op met volgende laagjes:

Cheeseburger: broodje + mayonaise + ijsbergsla + burger + ketchup/mosterd/ui/augurk + laagje kaas + broodje

Veggie burger: broodje + burger + ketchup/mosterd/ui/augurk + tomaat + sla + mayonaise + broodjeVariëren is uiteraard toegestaan.Wist je dat je in een aantal McDonalds een veggie burger kunt krijgen? Ze zetten het niet op de kaart maar je kunt het altijd even vragen. Bij de collega's van de Quick heb ik het nog nooit gevraagd. Bij Burger King kun je enkel terecht voor een slaatje of een frietje. Info welkom via het contactformulier! (Niet dat ik McDonalds of Quick wil promoten, maar wel handig om te weten als je er met vrienden verzeilt...)


Delen
Elk recept / gerecht op la Vache qui Vit is vegetarisch | Vegetarische recepten | Lekker & Veggie disclaimer | privacy | newsletter | sitemap
Created by HOPPER