Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


la Vache qui vit | Vegetarische recepten
Vegetarische recepten | Lekker & veggie
 
 
Wok met noedels, broccoli en shiitakes
3 tot 4 porties

Gewokte broccoli met shiitakes met eiernoedels. Je vindt de ingrediënten in elke supermarkt.


Shiitakes zijn van oorsprong Chinees of Japans. Ze worden massaal gekweekt in België en Nederland. Je kunt er dus kopen van eigen bodem.

Ingrediënten

150g shiitakes
300g broccoliroosjes
50g ui
50g wortel
1cm gember
150g sojascheuten
200g eiernoedels
2 teentjes look
1 rood pepertje
2 eieren
1el maïs- of arachideolie
2 tl mosterdzaadjes
2 el donkere sojasaus
2 el lichte sojasaus
2 el vegetarische mushroom oystersaus
handvol ongezouten pinda's
handvol koriander

Bereiding

Borstel de shiitakes schoon en verwijder het grootste stuk van de stelen; snijd in schijfjes. Pel de teentjes look en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Hak het rood pepertje. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Pel de ui, snijd in twee en maak er dunne schijfjes van. Schil de wortel met een dunschiller en snijd in reepjes.Breng gezouten water aan de kook, voeg de noedels toe en laat 4 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.Hak de pinda's grof en rooster enkele minuten in een antikleefpan.Laat ondertussen de wok goed heet worden, voeg de olie toe en bak de mosterdzaadjes. Als ze beginnen te poppen voeg je de losgeklopte eieren toe. Even roerbakken.Voeg ui en wortelen toe en bak enkele minuten aan. Vervolgens de shiitakes en broccoli toevoegen met de gember, look, pepertje, sojasaus en mushroom-oystersaus.Voeg de noedels toe en roerbak een tweetal minuten. Tenslotte de sojascheuten erbij en alles mengen.Schep de noedels op een bord en werk af met de grof gehakte koriander en geroosterde pinda's.
Delen
Elk recept / gerecht op la Vache qui Vit is vegetarisch | Vegetarische recepten | Lekker & Veggie disclaimer | privacy | newsletter | sitemap
Created by HOPPER