Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


la Vache qui vit | Vegetarische recepten
Vegetarische recepten | Lekker & veggie
 
 

Zuurdesembrood

1 brood van 1kg

Speltzuurdesem is te verkrijgen in poedervorm in de bioshop. Zuurdesem geeft een zurige smaak aan het brood. Hierdoor bewaart het brood veel langer dan gistbrood.

Ingrediënten

500g witte bloem
100g speltbloem
30g speltzuurdesem
12g zout
400ml water
sesamzaadjes

Bereiding

Meng de bloem, de speltbloem, de zuurdesem en het zout onder elkaar en een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet het lauw water erin.

Meng de ingrediënten onder elkaar en stort het geheel op een werkoppervlak. Kneed het deeg 15 tot 20 minuten tot je een elastisch deeg bekomt. Het deeg mag niet te droog en niet te nat zijn. Regel dit bij door bloem of water toe te voegen.

Bol het deeg op en leg het deeg terug in de mengkom en sluit deze af met plasticfolie. Laat een uurtje rijzen in een warme ruimte.

Haal het deeg uit de kom en leg het op het werkoppervlak. Duw het deeg in, vouw het terug samen en bol het terug op. Strooi sesamzaadjes op het werkoppervlak en dep de deegbol hierin zodat de zaadjes mooi verspreid zijn.

Leg de deegbol op een bakplaat en kerf met een scherp, nat mes enkele gleuven in de bovenzijde. Plaats de mengkom over het deeg en laat het een tweede keer rijzen (50 tot 60 minuten).

Warm de oven voor op 200°C en zak naar 180°C als je het brood erin zet. Laat 40 minuten bakken tot het mooi bruin ziet.

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster (het brood is uitgebakken als het hol klinkt als je erop tikt).

 

Andere broden:

Roggebrood
Suikerbrood

 
Delen
Elk recept / gerecht op la Vache qui Vit is vegetarisch | Vegetarische recepten | Lekker & Veggie disclaimer | privacy | newsletter | sitemap
Created by HOPPER